Сат за нашу планету

23.03.2020.
 

Сат за нашу планету је добровољна иницијатива светских сразмера, којом се жели скренути пажња људима, предузећима, установама, владама на проблеме проузроковане загађењем животне средине и прекомерне потрошње. У оквиру ове акције се позивају учесници и подржаваоци да широм света, последње суботе у марту сваке године, увече, на сат времена угасе сувишна светла и искључе разне електричне апарате. Један сат за скретање пажње на промену климе.

Сходно новонасталој ситуацији у вези са коронавирусом COVID-19, одлучено је да ће „Сат за нашу планету“ ове године бити обележен дигиталном кампањом која ће се спровести путем сајта и друштвених мрежа. У ванредним околностима, као што је ова, значај здраве животне средине и очуваних екосистема постаје много јаснији целокупном становништву. Климатске промене и њихов утицај на живот свих нас, али и света око нас, из дана у дан постају све важнија тема у свакодневном животу.

И Ви можете да будете део ове акције: 

  • искључивањем светла у домовима 28. марта 2020. у трајању од 1 (једног) сата, од 20:30 до 21:30 часова!
  • гласањем за нашу планету електронским путем (линк за кампању https://www.wwfadria.org/sr/ukljuci_se/sat_za_nasu_planetu/glas_za_planetu/);
  • можете из својих домова да се прикључите виртуелном догађају путем WWF Srbija Facebook странице уз могућност да освојите одрживе награде.
  • све остале информације можете наћи на www.wwf.rs