Наредбе Општинског штаба за ванредне ситуације

21.03.2020.
  

Наредбе Општинског штаба за ванредне ситуације

Општински штаб за ванредне ситуације општине Каињижа, у складу са најновијим мерама Владе Србије, а у циљу спречавања ширења вируса COVID - 19, на електронској седници одржаној 21. марта 2020. године издаје

Н А Р Е Д Б У

1.Од 21. марта 2020. године у 20 часова у потпуности се обуставља јавни превоз на територији општине Кањижа.

2. Од 21. марта 2020. године се на територији општине Кањижа обуставља у потпуности рад кафића и ресторана (изузев доставе хране). Према упутствима Владе РС дозвољена је достава хране, аутомобилски приватни и такси превоз.

Забрана рада се не односи на трговинске радње - малопродајне објекте који врше продају основних животних намриница. Малопродајни објекти треба да ограниче радно време рада са потрошачима током трајања ванредном стања према следећем:

- ПОНЕДЕЉАК - СУБОТА од 7.00 од 16.00 часова

- НЕДЕЉА од 8.00 до 16.00 часова

- НЕДЕЉА од 04.00 до 7.00 ИСКЉУЧИВО ЗА ГРАЂАНЕ СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Такође, број потрошача у малопродајним објектима може бити 1 потрошач на 4м2, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености. Трговац је дужан и да у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих и купаца обезбеди све опште, посебне и ванредне мере које се односе на хигијенску сигурност објеката и лица у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести.

3. Престаје са радом: д.о.о. Кањижа Туризам(„Аrt“ гарни хотел и „Art Café“)

4. Апелујемо на наше суграђане да буду максимално савесни и одговорни, и да се стриктно придржавају свих препорука у циљу заштите здравља.

Апелујемо такође на све оне који су у последњих 14 дана допутовали у земљу из иностранства, да се у најкраћем року јаве Заводу за јавно здравље у Кикинди и да поштују мере самоизолације.

Грађани који сумњају да су лица којима је одређена мера самоизолације прекршила ову меру могу да изврше пријаву Полицијској станици у Кањижи сваког дана на број телефона: 024 625 350

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације

Роберт Фејстамер

председник општине Кањижа



Наредба Општинског штаба за ванредне ситуације општине Каињижа