Обавештење локалне самоуправе

13.03.2020.
 

На територији општине Кањижа од великог значаја за заједницу представљају програми који се организују поводом годишњице мађарске револуције 1848/49. године.

У ситуацији проузрокованом корона вирусом наш најважнији задатак и циљ је превенција и заштита здравља људи. Без обзира што на територији општине Кањижа за сада немамо информације о зараженим особама, Локална самоуправа Кањиже – придржавајући се државним смерницама – отказује све програме у затвореном поводом националног празника Мађара, којој иницијативи су се придружили и организатори осталих манифестација.

13. марта у Орому, а 15. марта у Адорјану се отказује цели свечани програм.

14. марта у Хоргошу ће се поводом Дана села и спомен програма одржати једино полагања венаца, а свечани програм који је планиран у Дому културе се отказује.

16. марта у Кањижи, у организацији наше локалне самоуправе такође ће се одржати само полагање венаца на Великом гробљу, док изложба и свечани програм у Дому уметности се отказује.

Најважније је здравље и безбедност наших суграђана.



Обавештење у вези свечаних програма који су планирани поводом годишњице мађарске револуције и борбе за слободу 1848/49. године на територији општине Кањижа