Обавештење о предузетим радњама

03.03.2020.
 

Обавештење грађанима општине Кањижа о предузетим радњама од стране органа општине Кањижа у вези са предлозима који су утврђени на збору грађана одржаног дана 15. фебруара 2020. године

На основу члана 102. Статута општине Кањижа („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 2/2020- пречишћен тексте) органи општине Кањижа обавештавају грађане општине Кањижа да у вези са предлозима који су утврђени на збору грађана који је одржан дана 15. фебруара 2020. године у Великој сали Градске куће у Кањижи, органи локалне самоуправе предузели су следеће радње:

  1. Дом здравља Кањижа је дана 14. фебруара 2020. године донео Стратегијски план за спречавање актуелне епидемолошке ситуације у вези новог корона вируса и других епидемолошких обољења узрокованим вирусом непознатих порекла, који је објављен на званичној интернет презентацији општине Кањижа.
  2. Органи општине Кањижа систематски обавештавају надлежне државне органе и институције о свакодневним проблемима које проузрокује присутност миграната на територији наше општине, те континуирано извештава Кабинет Председника Републике Србије, Кабинет Председника Владе Републике Србије, Министарство унутрашњих послова и Комесаријат за избеглице и миграције, међутим, није у надлежности општине да принуди наведене државне органе за давање изјаве о тим проблемима.
  3. У току новембра 2019. године смо се обратили Полицијској управи у Кикинди и тражили смо већу присутност службених лица на територији општине, чија последица јесте да је извршена прерасподела полицајца у корист Полицијске станице Кањижа.
  4. Иако ни локална самоуправа није задовољна са ситуацијом која је настала на територији општине због присуства миграната, није у надлежности општине да предлаже Народној Скупштини Републике Србије измену закона по хитном поступку које регулишу дату проблематику.
  5. У малом парку више није омогућен јавни приступ интернету преко WIFI уређаја.
  6. Локална самоуправа је у сталном контакту са Полицијском станицом и Добровољним ватрогасним друштвом на територији општине, међутим и даље рачунамо на будност грађана да примећене случајеве пријаве код надлежних органа.

 

Председник општине Кањижа:

Роберт Фејстамер



Обавештење грађанима општине Кањижа о предузетим радњама од стране органа општине Кањижа у вези са предлозима који су утврђени на збору грађана одржаног дана 15. фебруара 2020. године - doc

Обавештење грађанима општине Кањижа о предузетим радњама од стране органа општине Кањижа у вези са предлозима који су утврђени на збору грађана одржаног дана 15. фебруара 2020. године - pdf