На дневном реду су били акциони планови

27.02.2020.
 

На седници Скупштине општине Кањижа било је тридесет тачака дневног реда. Усвојени су такође програми рада за више установа у 2020. години.

На дневном реду била је и израда плана детаљне регулације туристичког спортско-рекреативног центра у Кањижи. Спортско-рекреативни центар у Кањижи би био смештено у блоку 13. Детаље је представио архитекта Вилмош Тот: „Овде је суштина да нам институција, којој ц́е бити поверен посао, изради један флексибилнији план, дакле ту се ради о једном детаљном плану регулације. Овај план је такође потребан и за бржу промену власничких права, и да имамо вец́е могућности да имплементирамо све оно што велики план регулације предвиђа. "

На седници је представљен и Локални акциони план за запошљавања општине Кањижа за 2020. годину, у коме је наведено да ц́е у локалном програму јавних радова бити запослено 25 људи током четири месеца. Еде Сарапка, потпредседник Скупштине општине Кањижа: „Са 4,3 милиона динара се преко општине заправо и ове године спроводи програм јавних радова. То је јединствен пример у нашој околини и веома позитивна ствар, ако знамо да ће ти јавни радови у највећој мери бити остварени у предузећу "Комуналац" и преко месних заједница. "

На седници су између осталог усвојени планови рада за више општинских институција за ову годину , односно одборници су донели одлуку и о новом саставу Општинског бирачког одбора.

Више информација:


На дневном реду у Кањижи акциони планови




Фото: Карољ Пушкаш