Покрајински секретар за културу посетила Кањижу

01.10.2019.
 

Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине Драгана Милошевић са сарадницима посетила је Кањижу.

Са челницма локалне самоуправе и представницима културних удружења разговарала је о бризи за културно наслеђе Срба и Мађара у Војводини.

Покрајинска секретарка Драгана Милошевић је изразила задовољство сјајним пријемом од стране челника локалне самоуправе у првој у низу посета војвођанским општинама које је најавила да ће реализовати у наредном периоду.

Она је додала да се развија делатност у култури и локална заједница, одржавају се бројне културне манифестације захваљујући ангажовању  локалне самоуправе.

- Ту смо ми само као подршка и очекујем у наредном периоду конкретније заједничке потезе који ће допринети да унапредимо садржаје у култури - истакла је покрајинска секретарка, која је импресионирана активностима које спроводе Образовно културна установа „Кнеса” и Библиотека „Јожеф Атила”, установе које је обишла у пратњи председника и заменика председника општине Роберта Фејстамера и Небојше Ракића и председника СО Кањижа Милоша Кравића.  

Разговарано је о могућностима да се обнови објекат„Вигадоа” у Народном парку, који је под заштитом као споменик културе и стави у функцију.

Заменик председника кањишке општине Небојша Ракић је констатовао да локална самоуправа велики значај даје култури, јер се за ову област издвајају велика средства, односно да се преко 10 милиона динара годишње издваја за све манифестације у 13 насеља у општини.

- Са секретарком Милошевић смо разговарали о пројектима за које очекујемо подршку у наредном периоду. Циљ нам је да обновимо објекат „Вигадо” у Народном парку, који је под заштитом као споменик културе, да се реконструише и стави у функцију - рекао је Небојша Ракић.

Више информација:


Покрајински секретар за културу Драгана Милошевић посетила Кањижу

Посета Кањижи покрајинске секретарке за културу Драгане Милошевић




Фото: Карољ Пушкаш