Чврста подлога од туцаника између Орома и Долина

30.09.2019.
 

Општина Кањижа сваке године успешно конкурише код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, за средства намењена одржавању и изградњи атарских путева, а ове јесени радови се изводе на подручју Орома.

Путеви кроз атар се граде чврстом подлогом од туцаника, што ће омогућити да се брже и безбедније стиже до њива.

Изградња атарског пута на Поша шору између Орома и Долина има додатни значај за бржу комуникацију између житеља два насеља. Самостална саветница за пољопривреду Општинске управе Кањижа Валерија Салкаи Немеш, каже да су ове године укупна улагања у атарске путеве 8,8 милиона динара на подручју три месне заједнице, односно, да се поред Орома улаже још на подручју Хоргоша и Кањиже.

- У суфинансирању одржавања и изградње атарских путева, у односу на претходни период однос је мало измењен, јер 39 одсто учествују покрајинска средства, одакле је обезбеђено 3,5 милиона динара, а преостали део обезбеђује локална самоуправа Кањиже - објашњава Валерија Салкаи Немеш. - Битно је што се атарски путеви сада већ праве од чврсте подлоге, а није реч само о равнању земљаних путева. Ове године је покрајински конкурс предвидео само трајно решење проблема атарских путева са чврстом подлогом. Приликом изградње атарских путева ради се прво један дебљи тампон од песка, а горњи слој се учвршћује са10 центиметара од туцаника.

Више информација:


Чврста подлога од туцаника између Орома и Долина

Изградња атарских путева на подручју Орома




Фото: Карољ Пушкаш