31. седница Скупштине општине

27.09.2019.
 

Одборници Скупштине општине Кањижа једногласно су донели одлуку о додели годишњих јавних признања поводом предстојећег Дана општине. Добитница признања „Про урбе” са новчаном наградом је просветна радница у пензији Ана Киш Иван из Хоргоша, за дугогодишњи рад на образовању и васпитању младих, културном животу и неговању традиција. Добитници Повеља захвалности су главна уредница дневног листа „Мађар со” Марта Варју из Новог Сада, новинар „Дневника” дописник из Потисја Милорад Митровић из Кањиже, успешни предузетници Душан Хајдин и Милан Ковачевић из Кањиже и Ференц Бата из Тотовог Села, дугогодишњи покретач развоја овог места. Први пут биће додељене Плакете „Јувентус Про урбе” за младе таленте, а добитници признања су свестрани уметник Тамаш Олах, атлетичарка кањишког АК „Партизан” Марина Живковић и млади истраживач Тамаш Њилаш, сви из Кањиже. Признања добитницима биће уручена на свечаној седници СО 20. октобра.

Одборници су прихватили извештај о остварењу буџета општине у првих шест месеци ове године. Констатовано је остварење прихода у износу од 366 милиона динара, што је за десет посто више него лане, док су остварени расходи 356 милиона динара са увећањем од један одсто.

Одборници ус усвојили измене у називима улица, одлуку о боравишној такси од 120 динара, као и одлуке о управљању јавним паркиралиштима, јавној расвети и оснивању Савета за међунационалне односе. Објекат крај базена на „Штранду” додељен је „Комуналцу”, ЈП за комуналне услуге,  за проширење делатности лучког оператера. Од „Комуаналца” је одузето право коришћења на непокретностима у јавној својини општине Кањижа. У питању су споредне зграде и парцела површине од 2,25 хектара ради изградње спортско-туристичко рекреативног комплекса. На тој локацији треба да се изграде објекти Војвођанске рвачке академије.

Више информација:


Признање кањишке скупштине и новинару Дневника

31. седница Скупштине општине Кањижа




Фото: Карољ Пушкаш