Саопштење

10.09.2019.
 

Општински штаб за ванредне ситуације је данас, 10. септембра одржала своју трећу, уједно и ванредну седницу на којој су били присутни сви челници институција које су укључене у рад штаба, тј. локалне самоуправе и општинске управе, Електровојводине, ДТД „Сенте“, Потиских водовода, Дома здравља, ЈП Комуналац, Црвеног крста, Геронтолошког центра, ватрогасне јединице и полицијске станице.

На територији општине Кањижа јучерашњи снажан ветар и олуја нису нанеле штету у људским животима, повређених нема.

Ватрогасне јединице су имале 43 интервенције – у већини случајева због пада дрвећа на путеве и на зграде у насељима Мале Пијаце, Хоргош, Мартонош и Кањижа. Ситуација је на свим пријављеним местима санирана, дрвећа и грање која су услед олује пало на јавне површине су склоњене, те је убрзо и одблокиран саобраћај. У овим акцијама било је укључено 50 ватрогасаца, полицајаца, као и особље и опрема НИС-а које је ангажовано за помоћ.

Олуја и снажан ветар највеће кварове је нанео електричној мрежи, услед пада стубова. Нестало је струје у Малим Пијацама, Хоргошу, Мартоношу и Трешњевцу. Екипе Електровојводине јуче од 15.00 до 01.00 часова иза поноћи су радиле, и имају сазнања о 20 палих електричних стубова и о прекидима на електричним водовима услед пада дрвећа. Радови на поправци су и данас у току, а Електровојводина добија помоћ и из Новог Сада у виду додатног особља и опреме.

Штету насталу на приватној својини је до сад једна особа пријавила Општинској управи у Малим Пијацама где је већ инспектор саставио записник, а екипе ЈП „Комуналац“ данас врше чишћење јавних површина од палих грана.

Позивају се грађани да сазнања у кваровима или штети услед јучерашње олује пријаве на следећим контакт телефонима:

- Електродистрибуција: 024/619-500 (централа), 024/619-501 (диcпечер)

- Ватрогасци: 193

- Дом здравља: 874-213 (моле се грађани да се интересују телефоном пре прегледа јер апарати за дијагностику раде са прекидима због изостанка струје)

- Полиција: 024/625-350

- Одељење за инспекцијске послове: 875-166, локал: 246

Санирање штете се врши континуирано, у свим погођеним насељима, и Локална самоуправа моли све грађане за стрпљење јер радови на поправци – првенствено електричне мреже – захтевају време.

Локална самоуправа Кањижа