Едукативни центар у оквиру манифестације Изађи ми на теглу

06.09.2019.
 

ВЕЛЕБИТ, плато поред школе, 15. септембар 2019.

О ПРОЈЕКТУ:

Манифестација „Изађи ми на теглу“ се у форми каравана већ пет година успешно реализује широм Србије и до сада је обишла преко 100 градова/општина. У периоду од 2014. до 2018. године караван је пет пута успешно реализован и у општини Кањижа, и то у насељима Кањижа, Мартонош, Велебит. Ове године ће се по трећи пут у Велебиту одржати манифестација, као прави доказ да у малим заједницама постоји снага, ентузијазам, слога и жеља за заједничким циљевима.

Пројекат „Изађи ми на теглу“ високо је позициониран на мапи најзанимљивијих манифестација на Балкану као јединствена туристичко-привредна манифестација, а у општини Кањижа тежи да постане традиционална манифестација која ће својим садржајима привлачити све већи број туриста.

Специфичност манифестације огледа се у чињеници да је такмичарима без плаћања котизације за учешће, обезбеђено све што је потребно од услова за такмичење: наткривени штанд за такмичарску екипу, столови и столице, пећи за печење паприке и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, со, шећер и хигијенски прибор.

Током сваке манифестације произведе се око 200 тегли ајвара, а целокупна произведена количина оставља се такмичарским екипама на располагање.

 

15. септембра на Велебиту ће се у оквиру манифестације одржати и стручна предавања у циљу подстицаја развоја локалног предузетништва. Едукација је усмерена за покретање сопствене производње кроз серију предавања која обухватају различите теме.

 

ПРОГРАМ ЕДУКАТИВНОГ ЦЕНТРА „ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ“

11:30: Први панел “Предузетништво и изазови које носи” -  Вељко Јовановић, Привредна комора Србије

12:00: Дискусија

12:15: Други панел “Израда пројекта и извори финансирања” - Центар за управљање развојем из Новог Сада

12:45: Дискусија

13:00: Пауза

13:30: Трећи панел “Технологија производње и контрола квалитета” - професор са Пољопривредног факултета у Новом Саду

14:00: Дискусија

14:15: Четврти панел “Маркетинг и продајне вештине” - Маја Илић, компанија МБС и још неколико маркетинг стручњака

14:45: Дискусија и закључци

 

Пројекат је финансиран од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе.