Удовичић посетио Кањижу

05.04.2019.
  

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Кањижу где је у пратњи општинских челника и начелника Севернобанатског управног округа Николе Лукача обишао Основну школу „Јован Јовановић Змај” и Атлетски клуб „Партизан”.

Министарство је школи донирало спортске реквизите, а Удовичић је том приликом нагласио да је жеља да се што већи фискултурних сала у школама обнови, обезбеди спортска инфраструктура и реквизити.

“Пуно ми је срце када дођем у Атлетски клуб „Партизан” и када могу да се уверим како се с једне стране традиција и с друге стране људи пуни ентузијазма раде на промовисању спорта и стварању оних правих шампиона из малих средина.

Сматрам да је важно доћи и уверити се у каквим условима раде и тренирају спортисти, са каквим проблемима се сусрећу локални клубови. Битно је да кроз овакве разговоре решимо основне проблеме са којима се спортски клубови суочавају, да би сви наши спортисти у свим срединама имали пођеднаке услове”, нагласио је Удовичић.

Заменик председника кањишке општине Небојша Ракић је захвалио на рукометним головима, кошаркашким таблама, лоптама и другим реквизитима које је кањишка школа добила од Министарства омладине и спорта, као и на обећаној помоћи за улагања на градском стадиону.

Тренер у АК „Партизан” Душан Мандарић је захвалио што је први пут, колико памти за 73 године живота, неко од оних из врха власти који воде спорт дошао у Кањижу.

“Драже ми је то, него све што смо до сада успели да остваримо и из једне мале секције израстемо у озбиљан клуб. Захваљујем се министру Удовичићу који је уз прихватање задатака рекао да ће Атлетски клуб „Партизан” добити одређену помоћ, и по мени, врло озбиљно улагање за одређене дисциплине, што ће сигурно допринети да се атлетика као спорт још више овде развија. Са овом посетом и оспособљавањем залетишта за скок у вис, које очекујемо ове године развијаћемо дисциплине вишебоја у чему смо традиционално јаки”, рекао је Душан Мандарић.

Више информација:


Удовичић посетио Кањижу

Министар за омладину и спорт посетио Кањижу
Фото: Карољ Пушкаш