НИС улаже у здравство и у Кањижи

28.03.2019.
 

У оквиру пројекта "Заједници заједно" компанија НИС ове године уложиће 5 милиона динара за унапређење здравствених установа у општини Кањижа.

"Ово улагање остаје наше трајно опредељење и не зависи од наше остварене добити. Наша права добит је најбоља могућа, будућност насег детета а инвестивције у то није обавеза већ привилегија", каже Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а.

Споразуме о донацији Компанија је потписала са Министарством здравља и преставницима 13 локалних самоуправа, међу њима и са председником општине Кањижа, Робертом Фејстамер. Из Владе поручују да је унапређење здравства приоритет.

"Издвајање средства која су усмерена на област здравства ка здравственој заштити деце и омладине су од посебног је значаја јер знамо да су демографски трендови у нашој земљи негативни", каже Златибор Лончар, министар здравља.

На НИС-ов конкурс локалне самоупрае, пројекти се могу пријавити до 22. априла. А стручна комисија 31. маја ће објавити листу послова који ће бити реализовани у њиховим срединама.

 

Више информација:


НИС улаже у здравство милион евра