У Кањижи поносни на младе рваче

20.03.2019.
 

Пријем за освајача сребрне медаље на Првенству Европе у Новом Саду у рвању за млађе сениоре до 23 године Себастијана Нађа и младе репрезентативце Србије из Кањиже, Дејана Петровића и Ану Фабиан, као и челнике РК „Потисје” приредио је председник кањишке општине Роберт Фејстамер.

Поносни смо на учешће кањишких рвача и успех Себастијана Нађа, што је за нас изазов да анализирамо сопствену политику у спорту, да ли смо на добром путу код финансирања наших клубова и такмичара, а такође и улагања у спортску инфраструктуру, рекао је Фејстамер.

Како је додао, новца никад довољно, али према резултатима се види да њихови клубови јако добро раде.

Себастијан Нађ је сребрну медаљу освојио у категорији до 67 килограма, у веома јакој конкуренцији, пошто је у финалу поражен од светског и европског првака Алена Мизорјануа из Русије.

За мене је ово феноменалан успех. Хвала тренерима „Потисја”, репрезентације Србије и суботичког „Спартака”, али и сјајној публици која ме је бодрила у Новом Саду и дала ми снагу да стигнем до финала, рекао је Себастијан Нађ.

Председник РК „Потисје” Рудолф Рекецки истакао је да је ово један од највећих успеха кањишког спорта:

Лепо радимо с рвачима млађег узраста где такође стасавају репрезентативци Србије, где спадају Дејан Петровић и Ана Фабијан који ће као јуниори учествовати на првенствима Европе и Балкана. Верујем да могу бити међу најуспешнијима. Услови за рад су солидни, јер имамо могућности да путујемо на турнире, али увек могу бити и бољи, каже Рекецки.

Председник Скупштине Рвачког савеза Србије Золтан Балинт каже да је Себастијан Нађ постао најуспешнији српски рвач у овој категорији, јер једини има две медаље са европских првенстава, а још идуће године има право наступа у тој конкуренцији. Дејан Петровић и Ана Фабиан су још јуниори, па је њима наступ у Новом Саду био одличан тест.

Више информација:


У Кањижи поносни на младе рваче

Председник општине Роберт Фејстамер приредио пријем за рваче
Фото: Карољ Пушкаш