Подстицаји паорима из општинске касе Кањиже

24.01.2019.
 

Уговори о додели подстицајних бесповратних средстава из Општинског фонда за развој пољопривреде и рурални развој Кањиже потписани су са носиоцима 77 пољопривредних газдинстава, који су испунили услове по расписаном јавном позиву за средства обезбеђена у буџету општине за прошлу годину.

У овом другом обрачунском периоду укупан износ средстава додељен овом приликом је 3,2 милиона динара, а у септембру је прошле године за 22 пољопривредна газдинства је додељено 3,9 милиона динара.

Члан Општинског већа Кањиже за ресор пољопривреде Ервин Хужвар рекао је да ће за разне подстицаје из општинског буџета за 2018. годину укупно за подршку 99 пољопривредних газдинствава бити искоришћено преко седам милиона динара или 89 одсто од укупно предвиђених осам милиона динара.

- Заинтересованост пољопривредника је била изузетно велика, што нам је драго. Све оне линије подршке, атрактивне за наше пољопривреднике, предвиђене су и у овој години у истом износу од осам милиона динара. То значи да пољопривредна газдинства могу рачунати на подршку трошкова камата за кредите, субвенционисање набавке приплодних грла, инвестирања у опрему за наводњавање, а подржавамо и органску производњу и трошкове уклањања животињских лешева - рекао је Хужвар и најавио да ће јавни позив за субвенције пољопривредницима из општинске касе за ову годину бити расписан у априлу.

Више информација:


Подстицаји паорима из општинске касе Кањиже




Фото: Карољ Пушкаш