Спортски центар у Кањижи сија новим сјајем

20.10.2018.
 

У Кањижи је 19. октобра свечано отворен Спортско-рекреативни центар, смештен у здању које потиче из 19. века, а које је уз подршку НИС-а добило нови сјај. У оквиру програма „Заједници заједно“ компанија НИС комплетно је реновирала велику спортску халу и салу за џудо где ће професионални спортисти, деца, спортски клубови, као и рекреативци, моћи квалитетно да тренирају и да се баве спортом, саопштено је из те компаније.

Компанија НИС је подржала реконструкцију овог центра са пет милиона динара, где су, поред уређења спољашњости и унутрашњости здања, између осталог уграђени и енергетски ефикасни грејни систем и електроинсталације. Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе, компаније НИС, као и многобројне званице.

Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа, овом приликом захвалио је компанији НИС на подршци обнови спортског центра у Кањижи и нагласио значај дугогодишње успешне сарадње.

„Већ 10 година локална заједница и НИС успешно сарађују. Јако ми је драго што је НИС кроз програм „Заједници заједно“, који сваке године спроводи, подржао овај пројекат и издвојио средства за обнову ове зграде која је првенствено намењена омладини и спорту“, навео је председник општине Кањижа.

Милан Бореновић, директор Погона „Северни Банат“ у НИС-у истакао је значај улагања компаније НИС у младе и спорт.

„НИС посебну бригу води о улагању у младе, спорт и промоцију здравог начина живота. Због тога смо са посебним задовољством подржали овај пројекат који за нас представља „Будућност на делу“, јер улагањем у професионални и рекреативни спорт, наша компанија улаже у будуће генерације“, нагласио је Бореновић.

Више информација:


Спортски центар у Кањижи сија новим сјајем




Фото: Карољ Пушкаш