Обновљена Здравствена станица у Хоргошу

13.10.2018.
 

У потпуности обновљени објекат Здравствене станице Хоргош, из састава Дома здравља Кањижа, 12. октобра после подне је предат на употребу.

Симболично пресецање врпце обавили су начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач, председник кањишке општине Роберт Фејстамер и директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи.

- Оно што је зацртала Влада Републике Србије да ће у наредном периоду обнављати домове здравља, болнице, школе и вртиће се и остварује. Пре обнове Здравствене станице Хоргош реновирана је зграда амбуланте у Малим Пијацама. Обнова се обавља заједничким снагама и ангажовањем локалне самоуправе која је идентификовала приоритете, а спровела је Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. На овоме се не стаје, заједничким снагама са локалном самоуправом и покрајинским  и републичким властима и даље ће се наставити улагати у сваку месну заједницу, па ће се у наредном периоду обавити реконструкција зграде Дома здравља Кањижа – најавио је Никола Лукач.

Средства за обнову зграде Здравствене станице Хоргош у износу од 12,5 милиона динара обезбеђена су путем Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, док је из општинског буyета Кањиже за инсталирање нове котларнице и система централног грејања издвојено три милиона динара. Радови су обављени за четири месеца.

Председник општине Фејстамер и члан Општинског већа Кањиже Марко Ждеро, који је био координатор за реализацију ове инвестиције, рекли су да је у адаптацији зграде готова обнова фасаде, урађена је комплетна изолација, обновљена столарија и санитарни чворови и кречење објекта. Овим улагањима, како је истакнуто приликом предаје објекта обезбеђени су добри услови за пружање квалитетнијих услуга пацијентима и за рад здравствених радника.

Директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи саопштила је да ће од понедељка у обновљеној Здравственој станици Хоргош пацијенти имати на располагању три изабрана лекара опште праксе и превијалиште, обезбеђен је свакодневни рад педијатра и стоматолошке амбуланте, а поред тога једном недељно прегледе ће обављати лекари специјалисти интерниста и неуропсихијатар.

Више информација:


Обновљена Здравствена станица у Хоргошу




Фото: Карољ Пушкаш