Асфалтирано шест улица у Велебиту и Тотовом Селу

10.10.2018.
 

Изграђене путеве у шест улица у Велебиту и Тотовом Селу на употребу су симболичним пресецањем врпце, на свечаности у Велебиту, предали начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач, председник кањишке општине Роберт Фејстамер и његов заменик Небојша Ракић.

За асфалтирање четири улице у Велебиту и две у Тотовом Селу утрошено је 30 милиона динара, од чега је 24,5 милиона динара обезбеђено од стране Управе за капитална улагања АП Војводине, а преостали део суфинансиран је из буџета кањишке општине.

Члан Општинског већа Кањижа за комуналну делатност Марко Ждеро изјавио је да је за наставак улагања у путну инфраструктуру општина Кањижа издвојила преко три милиона динара за израду пројектно-техничке документације. Обухваћене су све месне заједнице у општини, у настојањима да се већ почетком наредне године настави са изградњом, у зависности од обезбеђивања средстава.

- Изузетно сам поносан што је Велебит доживео први пут у историји да у једном дану добије четири асфалтиране улице, што је итекако значајно за мештане. Желимо да свако село у кањишкој општини у наредном периоду добије нове путеве и има равномеран развој – рекао је председник СО Кањижа Милош Кравић, родом из Велебита.

Више информација:


Асфалтирано шест улица у Велебиту и Тотовом Селу




Фото: Карољ Пушкаш