До сада без већи штета због кише

15.05.2014.
  

На територији општине Кањижа у протеклих 24 часа, обилне кише и јак ветар нису проузроковали веће штете. У току ноћи ветар је срушио неколико дрвећа, али су радници Електровојводине и ватрогасци за сваки случај, брзо и ефикасно реаговали.

Водостај на реци Тиса је нижи од мајског просека, стога без икаквих потешкоћа речни ток може да прими воду из улазних канала. Бране су отворене већ од понедељка, а пумпе за избацивање воде су спремне да по потреби обаве своју функцију..

Локална самоуправа Кањижа је учинила све што је у њеној надлежности да би спречила поплаву на територији општине. У овим радовима су учествовали: ЈП за уређење насеља општине Кањижа, ЈП Комуналац и предузеће ДТД који су у протеклим данима очистили канале за одвод воде.

ЈП за уређење насеља од јуче обезбеђује телефонско дежурство: на броју 873-190 и спремно чекају пријаве у вези проблема које могу проузроковати падавине.

Грађани могу позвати и ватрогасну службу на број 4 877-107 уколико имају сазнања о срушеним стаблима која отежавају или онемогу ћавају саобраћај.