Отворена коворкинг канцеларија за младе предузетнике

11.09.2018.
  

Прва коворкинг канцеларија, простор у којем млади могу да раде у заједници и започну свој бизнис, отворена је у Дому омладине у Кањижи, у оквиру Интеррег пројекта у који су укључене институције из земаља слива Дунава „Унапређење институционалних капацитета и поспешивање сарадње у циљу суочавања и поступања у складу с утицајима транснационалних миграција младих (YOUMIG).

Чланица пројектног тима YOUMIG Лаура Ивановић каже да је простор намењен младим предузетницима који немају сопствени пословни простор, али им треба инспиративно окружење у којем ће с људима из различитих делатности бити у прилици да развијају своју пословну идеју.

Гост-предавач на отварању био је Ото Рат из Граца, један од суоснивача првог приватног коворкинг простора у том аустријском граду. Он је истакао да су таква места идеална за развој идеја и предузетништва код младих људи.

Коворкинг канцеларије имају бројне позитивне ефекте, сматра Рат. Како додаје, млади могу да раде у заједници, да сарађују и размењују искуства.

Осим тога, могу да искористе пословне везе осталих корисника. Верујем да је отварање канцеларије у месту као што је Кањижа прави погодак, поручује гост из Граца.

Већ трећу годину таква канцеларија успешно ради у „Мокрин хаусу” у Мокрину. Графичка дизајнерка и фотографкиња у „Мокрин хаусу” Бранислава Брандић наглашава да се коворкинг простор у Мокрину разликује по томе што је тај модеран простор у руралној средини.

Више информација:


У Кањижи отворена коворкинг канцеларија за младе предузетнике

Отварање првог коворкинг простора у Кањижи

Простор за младе у Кањижи