Деценија сарадње НИС-а и Кањиже у оквиру програма „Заједници заједно”

18.06.2018.
 

Компанија НИС и општина Кањижа су у кањишком Дому уметности свечано обележиле десет година успешне сарадње у оквиру НИС-овог друштвено одговорног програма „Заједници заједно”.

У 11 градова и општина широм Србије кроз програм „Заједници заједно” НИС је до сада уложио више од милијарду динара и реализовао више од 900 пројеката, од тога у току протекле деценије у општини Кањижа 92, укупне вредности 51,3 милион динара.

Председници кањишке општине Роберт Фејстамер и Скупштине општине Кањижа Милош Кравић истакли су да имају веома добру и велику подршку НИС-а, што је посебна подршка тој заједници која није везана за нафтну ренту, која се остварује на име експлоатације нафте и гаса.

– Тај програмо НИС-а много нам значи јер имамо додатне финансијске могућности за развој наше заједнице – наглашава Роберт Фејстамер. – Годишње смо углавном остваривали подршку за пет до седам пројеката, за разна улагања и разноврсне манифестације, а лане је била само за један конкретан пројекат – обнављање целокупне инфраструктуре Савеза за спорт и рекреацију „Партизан” у Кањижи.

Кањишка општина и компанија НИС остварују коректну и стручну сарадњу и кроз делатности које НИС обавља на подручју кањишке општине, где се простире наше највеће нафтно поље „Велебит” за експлоатацију нафте и гаса. Председник општине Роберт Фејстамер је додао да је и овог пута с руководиоцима НИС-а разговарао о могућностима улагања у побољшање саобраћајне инфраструктуре.

Присутни су се могли подсетити великог броја пројеката које је НИС финансијски подржао у општини Кањижа, од изградње зграде школе за талентоване ученике, дечјег игралишта и обнове старе школе у Тотовом Селу, адаптације зграде Црвеног крста, реконструкције зграде Савеза за спортску рекреацију „Партизан” у Кањижи, до подршке многобројним манифестацијама и културним садржајима. Директор Погона за припрему нафте и гаса у НИС-у Биљан Елезовић је нагласио да сарадња НИС-а и општине Кањижа траје већ 50 година, од када су с највећег нашег Нафтног поља „Велебит” потекле прве количине нафте и гаса.

Свечани програм обогатили су наступи фолклорних ансамбала Фолклорно-плесног друштва „Тиса” и Српског аматерског културно-уметничког друштва „Свети Сава” и хармоникашког оркестра Основне музичке школе Кањижа под вођством Пирошке Лошонц.

 

Више информација:


Деценија сарадње НИС-а и Кањиже у оквиру програма „Заједници заједно”

НИС - 10 година Заједници заједно Кањижа




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер