Израђени су планови за индустријску зону у Хоргошу

04.06.2018.
 

Израђени су планови  за индустријску зону у Хоргошу уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

У октобру 2017. године је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу доделио 969 хиљада динара путем конкурса за припрему у то време још  недостајуће техничке документације за   инфраструктурно опремање индустријске зоне у Хоргошу. Учешће општине за реализацију пројекта износи 171 хиљаде динара.

Процес јавне набавке је завршен до краја 2017. године, а у априлу и мају текуће године је извршена примопредаја од стране изабраних пројектаната.

Пројектним задатком су обухваћени израда идејних решења и идејних пројеката за гасну мрежу, телекомуникацију, за изградњу трафо станице, јавне расвете и насипање терена. Припремом ове документације се ствара могућност за учешће у наредним конкурсима који ће омогућити извођење радова  на инфраструктурном опремању индустријске зоне.

Општина тренутно спроводи више пројеката који су финансијски подржани од стране Покрајинског секретарија за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Обзиром на успешну сарадњу, општина и даље планира учешће на објављеним конкурсима овог секретаријата.