Сузбијање комараца

24.04.2018.
 

Одељење за грађевинске и инспекцијске послове Општинске управе општине Кањижа на основу члана 63. Закона о сточарству („Службени гласник РС“, бр. 41/2009, 93/2012 и 14/2016.) обавештава грађане да ће се – због долазећих првомајских празника - најкасније до 30. априла 2018. године извршити акција сузбијања одраслих форми комараца са земље генераторима дима у Кањижи.

Сузбијање комараца ће се вршити у вечерњим сатима (18-21 часова) унутар грађевинског подручја насеља Кањижа и у шумском појасу при овали Тисе препаратом на бази „lambda-cihalotrina i deltametrina” (ICON ULV).

Сузбијање крпеља ће бити у шумском појасу при обали реке Тисе и у Народном парку.

Одељење за грађевинске и инспекцијске послове обавештава грађане да је и ове године обезбеђен биолошки препарат у облику таблета за сузбијање ларви комараца. Таблете се могу добити – без накнаде – у канцеларији бр. 5. заграде општине и у канцеларијама месних заједница, радним данима између 8 и 14 часова. Таблете се користе за сузбијање ларви комараца у стајаћим водама (баштенска језера, у посудама за скупљање кишнице итд). Препарат није отрован за људе, животиње, ни за друге инсекте.

Сузбијање комараца из авиона вршиће се чим надошла вода реке Тисе врати ток у своје корито – и метеоролошки услови буду одговарајући – јер заостала вода на поплављеном подручју погодује размножавању комараца.