Саопштење због хладног времена

26.02.2018.
  

Општински штаб за ванредне ситуације општине Кањижа је данас, 26. фебруара 2018. године одржао седницу због ванредног таласа хладног времена који се очекује у овој недељи. Присутни су потврдили следеће:

- зимско одржавање путева се спроводи у свему према оперативном плану. Јавно предузеће за комуналне услуге „Комуналац“ спремно може да реагује наредних дана на насталу ситуацију на општинским путевима у зависности од проходности истих,

- опскрба и надзор старих и изнемоглих лица који живе сами је задатак сеоских повереника и Каритаса Суботичке бискупије, али Дом здравља Кањижа ће ових дана појачати патронажну службу код грађана старијих од 65 године који живе сами,

- на Тиси је водостај у опадању, али црпне станице код Мартоноша и Адорјана су укључене. Мала је вероватноћа стварање леденог покривача који може нанети штету.

Општински штаб је донео одлуку о:

- реализацији привременог свратишта у просторијама Ватрогасног дома у Кањижи са креветима Дома здравља свим грађанима који због неког разлога се нађу без топле просторије где би могли преноћити. Ова мера ће бити на снази све док су ноћне температуре испод 0°C.

На основу временске прогнозе на територији општине Кањижа ове недеље се очекује 12 мм падавина у чврстом облику, што не представља опасност. Ванредно ниске температуре ће трајати 4-5 дана.

Корисни телефонски бројеви: Дом здравља, централа: 874-213, хитна служба: 873-279.