Решење о образовању Комисијe за избор пројеката у области јавног информисања

29.12.2017.
 

На основу члана 24. Закона о јавном информисању и медијима („Службени гласник Републике Србије“, бр. 83/2014, 58/2015 и 12/2016 - аутентично тумачење), члана 19., 20., 21. и члана 22. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Службени гласник Републике Србије“, бр. 126/2014) и члана 71. Статута општине Кањижа („Службени лист општине Кањижа“, бр. 8/2017 – пречишћен текст) председник општине доноси

Р Е Ш Е Њ Е

о образовању Комисијe за избор пројеката у области јавног информисања

I

ОБРАЗУЈЕ СЕ Комисија за избор пројеката поднетих на Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања у 2017. години на територији општине Кањижа (у даљем тексту: Комисија) у саставу:

- Кристијан Такач, новинар, Радио-телевизија Војводине

- Иштван Бенчик, новинар, члан, Удружење мађарских новинара Војводине

- Ђерђ Месарош, новинар, члан, Удружење мађарских новинара Војводине.

II

Комисија на првој седници бира председника Комисије.

III

Задатак Комисије је да: изврши стручну оцену приспелих пројеката на Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања у 2017. години, сачини образложени предлог о додели средстава за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Кањижа из буџета општине Кањижа за 2017. годину.

IV

Рок за извршење задатка Комисије је 7 дана од дана објављивања овог решења.

V

Административно-техничке послове за потребе Комисије обавља Ливиа Вранић Варади, самостални стручни сарадник у Општинској управи општине Кањижа.

VI

Председник и чланови Комисије  имају право на накнаду за учешће у раду на седницама радног тела у висини од 1.000,00 динара.

Обрачун накнаде из претходног става врши се на основу листе присутности на седници Комисије коју оверава председник Комисије, а накнада се исплаћује дознаком на текући рачун председника и чланова Комисије.

Председнику и члану Комисије који не присуствује седници Комисије не припада накнада из става 1. ове тачке.

Председнику и члану Комисије чије је место пребивалишта ван седишта општине Кањижа припада накнада за трошкове превоза за долазак на седнице Комисије.

Накнада трошкова превоза признаје се у висини цене путне карте за превоз у јавном саобраћају на датој релацији.

Накнада за учешће у раду и накнада трошкова превоза председнику и члановима Комисије исплаћује се на терет средстава буџета општине Кањижа.

VII

Ово Решење објављује се на званичном сајту општине Кањижа.

О б р а з л о ж е њ е

Одредбама члана 24. став 3. Закона о јавном информисању и медијима и одредбама члана 19. став 1. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, између осталог је прописано да руководилац органа, који је расписао конкурс, решењем именује стручну Комисију за оцену пројеката поднетих на Конкурс, са задатком да сачини предлог о додели средстава са образложењем.

Одредбама члана 24. став 4. Закона о јавном информисању и медијима и одредбама члана 21. став 4. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, између осталог је  прописано да се већина чланова Комисије именује на предлог новинарских и медијских удружења уколико такав предлог постоји, а сходно члану 22. став 1. истог Правилника, Комисија на првој седници бира председника Комисије.

Председник општине Кањижа расписао је Јавни позив бр. 400-127/2017-I/A од 25.05.2017. године за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања у 2017. години.

Имајући у виду напред изнето, на основу приспелих пријава новинарских и медијских удружења, као и медијских радника за чланове Комисије за оцену пројеката и доделу средстава по наведеном Јавном позиву и на основу наведених прописа председник општине донео је решења као у диспозитиву.



Решење о образовању Комисијe за избор пројеката у области јавног информисања (PDF)

Решење о образовању Комисијe за избор пројеката у области јавног информисања (DOC)