Курс српског језика

25.04.2014.
  

У циљу остварења права на сразмерно запошљавање Локална самоуправа Кањиже се такође укључила у пропагирање основне полицијске обуке коју организује Министарство иностраних послова. Председник општине, Михаљ Њилаш је пре свега позвао младе мађарске националности да се  пријаве на обуку и обећао је помоћ у учењу српског језика.

У организацији Образовно-културне установе „Cnesa“ 24. априла су полазници почели курс српског језика на којем бесплатно могу да учествују кандидати који су се пријавили на полицијску обуку. Од 80 пријављених кандидата сарадници МУП-а су помогли да се селектирају оних 64 кандидата којима је потребан курс српског језика. За њих трошкове курса сноси Локална самоуправа у висини од 160.000,00 динара.

Полазници курса раде у 6 група и за једну прилику обезбеђено им је 2 школска часа. Професор курса је Тимеа Тот (Нови Кнежевац), која даје 10x12 часа полазницима, а курс се завршава 14. маја.

У току курса полазници ће вежбати градиво које је потребно за пријавни испит полицијске обуке: писање биографије, вођење записника, правила српског правописа.


https://www.youtube.com/watch?v=7noS6VTFQ_0