Ђаци у Хоргошу добили модерне рачунаре

12.09.2017.
 

Уручењем рачунарске и пратеће опреме за информатички кабинет у Основној школи „Карас Каролина“ у Хоргошу, компанија „Телеком Србија“ почела је реализацију пројекта „Стварамо знање“, који спроводи у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Школа у Хоргошу једна је од 20 у Србији којима је додељена донација „Телекома Србија“ поводом обележавања 20 година постојања компаније. Информатичку опрему хоргошкој школи уручили су генерални директор „Телекома Србија“ Предраг Ћулибрк и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Основна школа „Карас Каролина“ у Хоргошу која са издвојеним одељењем у Малим Пијацама има 529 ученика и у којој се настава одвија на српском и мађарском језику, једна је од 20 школа коју су грађани одабрали током интернет гласања у којем је учествовало 40 основних школа предложених од стране Министарства просвете.

Званичници су обишли школу у којој је за ову школску годину покрајинским средствима реновирана фискултурна сала и обављена друга улагања у врендости пет милиона динара и обезбеђено још три милиона динара за наставак радова.


Више информација:


Ђаци у Хоргошу добили модерне рачунаре




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер