Знањем до посла!

15.04.2014.
  

Уверења о успешно завршеном курсу информатике су доделили директорка Завода за равноправност полова Весна Шијачки и Михаљ Њилаш председник Општине Кањижа 11. априла у малој сали зграде општине.
Кањижа је једна од 13 општина које су на основу јавног конкурса Завода за равноправност полова добиле бесповратна средства у износу од 70.000 динара. Укупно 1.300.000,00 динара је додељено за финансирање пројеката у области информатичке обуке за жене на селу.
Обуку је успешно завршила 15 жена из Општине Кањижа, које су или незапослене или којема је била потребна информатичка обука ради очувања радног места.
Информатички курс са фондом од 60 школских часова спроведен је у оквиру пројекта „Информатичка обука жена на селу“ у периоду од 22. новембра 2013. до 26. марта 2014. године. Главни апликант пројекта је: Општина Кањижа. Обука је била финансирана од стране: Завода за равноправност полова. Настава се одржавала у Образовно – културној установи „Cnesa“ из Кањиже.
Циљ финансирања овакве врсте обука за жене на селу јесте подстицање унапређења положаја жена на селу, подршка сеоским женама да, путем информатичког описмењавања стекну нове вештине за активно учествовање на тржишту рада.


https://www.youtube.com/watch?v=WL0aHu3zAm0