Добровољно служење војног рока и курс за резервне официре

04.08.2017.
 

Центар Министарства одбране Кикинда, обавештава заинтересована лица мушког и женског пола, да је и даље у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и курс резервних официра Војске Србије.

Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година, који испуњавају услове конкурса.

Пријава за добровољно служење војног рока са оружјем се попуњава у центру Министарства одбране (Кикинда, Краља Петра I бр. 37). Поред пријаве кандидат прилаже копију дипломе о завршеној школи (оригинал се подноси на увид), биографију и извод из здравственог картона (образац извода се добија у центру МО).

Након поднете пријаве, кандидати се позивају на лекарски преглед ради утврђивања здравствене способности за војну службу. Са кандидатима који су оцењени спoсобним за војну службу Министарство одбране потписује уговор о међусобним правима и обавезама у току служења војног рока и након тога се упућује у центар за обуку Војске Србије (Сомбор, Ваљево или Лесковац), док се слушаоци курса за резервне официре упућују у Београд, у Војну академију или Војномедицинску академију.

Војни рок траје 6 (шест) месеци и за време трајања обезбеђује се:

– накнада путних трошкова за јављање у центар за обуку, односно за повратак кући након одслужења војног рока;

– новчана примања у месечном износу који одреди министар одбране;

– права на здравствену заштиту, по прописима из здравственог осигурања у ВС за војне обвезнике;

– смештај и исхрана, војна одећа и обућа.

Више информација, као и комплетан текст конкурса се може пронећи на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs или у центру Министарства одбране у Кукунди, телефон (0230) 442-246.

 

Центар Министарства одбране

Кикинда