Конкурс за јавне радове

15.06.2017.
  

Национална служба за запошљавање – Филијала Кикинда у сарадњи са Општином Кањижа расписује јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2017. години.

Програм јавних радова намењен је радном ангажовању првенствено теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, ради очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Јавни рад спроводи послодавац - извођач јавног рада, кога одређује Национална служба за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) на основу јавног конкурса.

Послодавац - извођач јавног рада може организовати спровођење јавних радова  уколико радно ангажује  лица која се налазе на евиденцији тражилаца запослења Филијале Кикинда/Испоставе Кањижа из свих категорија теже запошљивих и то:

-млади до 30 година живота, вишкови запослених, старији од 50 година;лица без квалификација/ са ниском квалификацијама, особе са инвалидитетом; Роми, радно способни корисници новчане социјалне помоћи, дугорочно незапослени (на евиденцији дуже од 12 месеци,а посебно незаапослена лица која посао траже дуже од  18 месеци), млади до 30 година старости са статусом деце палих бораца, млади до 30 година старости који су имали/имају статус деце без родитељског старања, жртве трговине људима и жртве породичног насиља,жене,рурално становништво,избегла и расељена лица,повратници према споразуму о реадмисији,самохрани родитељи,супружници из породице у коjој су оба супружника незапослена,родитељи деце са сметњама у развоју и сл.

Пре укључивања у програм Национална служба врши проверу испуњености законских и услова овог јавног конкурса за незапослено лице.

Максимална дужина трајања јавног рада је четири месеца, у складу са расположивим финансијским средствима.

Уговором о привременим и повременим пословима утврдиће се број радних дана за свако лице укључено у јавни рад.

 

Јавни радови се могу спроводити у областима:

•             социјалних и хуманитарних делатности,

•             одржавања и обнављања јавне инфраструктуре,

•             одржавања и заштите животне средине и природе.



Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2017. години

Пријавни формулар