Реновиран Црвени крст у Кањижи

31.05.2017.
 

Свечано отварање реновираних и дограђених просторија Црвеног крста у Кањижи уприличено је уз учешће државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојана Стевића, представника Комесаријата за избеглице и миграције Ивана Мишковића, Програма Уједињених нација за развој(УНДП) Татјане Страхињић Николић и председника кањишке општине Роберта Фејстамера, који су у присуству представника Амбасаде Јапана у Србији, Црвеног крста Војводине и Србије и других гостију симболичним пресецањем врпце.

Адаптација зграде и доградња нових просторија Црвеног крста у Кањижи део су донације Владе Јапана, коју реализује Програм Уједињених Нација за развој (УНДП), у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије. Вредност радова на доградњи магацинског простора и просторија површине око 140 квадратних метара износила је око осам милиона динара.

„Црвени крст Кањиже је и до сада радио огроман посао нарочито на оружању помоћи мигрантима, помажући локалној самоуправи да се сабере са овом проблематиком, а паралелно обављају и активности на подршци старим људима, социјално најугроженијим житељима и обављајући делатност Народне кухиње. Са овом зградом Црвени крст је добио још једну подршку захваљујући донацији Владе Јапана, уз помоћ УНДП-а и ресорног Министарства. Ми као локална самоуправа у овом пројекту нисмо имали обавезу за новачним средствима, али дајемо подршку Црвеном крсту да би могао да обавља послове који се од њега очекују“, нагласио је Роберт Фејстамер.

Више информација:


Реновиран Црвени крст у Кањижи

Реновиране просторије Црвеног крста у Кањижи

Otvorene renovirane prostorije Crvenog krsta u Kanjiži




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер