Одржана 10. седница Скупштине општине

20.04.2017.
 

На десетој седници Скупштине општине Кањижа, одржане 13. априла, усвојена је Одлука о располагању становима општине Кањижа, која се како је на питање одборника казао Атила Каса, односи на располагање на десет станова  и шест локала у јавној својини општине Кањижа. Подршку одборника добила је и измена одлуке о условима и начину вршења комуналне делатности обавезних димничарских услуга на територији општине Кањижа. Изменом се брише обавезност димничарских услуга, него ће се она од стране “Комуналца” коме је поверена та делатност, обављати на захтев грађана. Указано је да је одговорност на грађанима, а од “Комуналца” се очекује да уочи грејне сезоне упути апел и позове грађане да користе димничарске услуге.

На дневном реду су били извештаји о раду за прошлу годину Црвеног крста Кањижа, Историјског архива Сента, Библиотеке “Јожеф Атила”, Образовно културне установе “Cnesa”, Регионалног креативног атељеа, Информационог центра за развој Потиског региона, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, Дома здравља, Центра за социјални рад, Центра за пружање услуга социјалне заштите општине Кањижа и Општинске управе Кањижа, који су усвојени.

Одборници су усвојили извештај о раду за 2016. и план рада за ову годину Општинског штаба за ванредне ситуације, као и посебан програм Регионалне депоније Суботица за кориишћење средтава из буџета за 2017. годину. Такође је усвојен средњорочни и дугорочни план пословне стратегије “Комуналца” до 2021. односно до 2027. године.

Усвојене су одлуке о годишњем ликвидационом извештају и почетном ликвидационом извештају Јавног предузећа за уређење насеља општине Кањижа у ликвидацији, затим о изради Плана детаљне регулације Туристичко спортско рекреационог комплекса у Орому, као и одлука о суоснивању Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање “Завод за урбанизам Војводине” у Новом Саду.

На лични захтев дужности је разрешена досадашња директорка центра за социјални рад Тимеа Барат Кљајић, а за в.д. директора на период од шест месеци именована је дипломирани психолог Кристина Телек из Кањиже. Уместо докторке Еве Берењи из Хоргоша којој је престао одборнички мандат, за предсендика Савета за социјалну и дечију заштиту и борачко инвалидска питања именован је Јене Уташи из Тотовог Села, одборник Савеза војвођанских Мађара, а уместо Веронике Курунци из Трешњевца за заменика председника Савета за културу и образовање именована је докторка Илона Бенде из Кањиже из Одборничке групе “Одсад другачије”.  

Више информација:


10. седница Скупштине општине Кањижа




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер