Владимир Батез у посети Кањиже

16.03.2017.
  

Покрајински секретар за спорт и омладину АП Војводине Владимир Батез посетио је Кањижу где је са општинским челницима разговарао о започетим и планираним улагањима у инфраструктуру, ради унапређења услова за развој спорта и активности омлаидне.

Батез је заједно са домаћинима обишао Дом Кајакашког клуба „Братство” на обали Тисе где је у току улагање у Наставно образовни центар за потребе кајакашког спорта, зграду некадашњег „Партизана” где има услова за формирање центра за борилачке вештине, Дом омладине и Специјалну болницу за рехабилитацију „Бања Кањижа” где има потребе за реконструкцијом спортске хале.

Батез је рекао да охрабрује оно што је видео јер је потенцијал пројекта будућег Наставно образовног центра за кајакаше од ширег значаја и гледа у будућност, оцењујући да у перспективи може да буде самоодржив. Овај центар према потписаном споразуму заједнички реализују Општина, ресорни Покрајински секретаријат и Министарство спорта и омладине.

Општина Кањижа је обновом Дома омладине обезбедила солидну инфраструктуру за спровођење омладинске политике, а према речима покрајинског секретара Батеза и председника кањишке општине Роберта Фејстамера, рад Канцеларије за младе и десетак организација које окупљају омладину солидна су база да се са конкретним пројектима конкурише за финансијску подршку.

У Бањи Кањижа исказане су потребе за реконструкцијом и проширењем спортске хале, која је изграђена још 1979. године, а проширењем би се створили услови за интензивније коришћење за припрему врхунских спортиста и одржавање међународних утакмица.

 

Више информација:


Регионални центар за кајак

Посета покрајинског секретара Владимира Батеза у Кањижи




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер