Решен дефицит текуће ликвидности

02.03.2017.
 

Одборници Скупштине општине Кањижа усвојили су први ребаланс буџета за ову годину, при чему није мењан укупни оквир прихода и расхода од 900 милиона динара, али су одређене буџетске ставке усклађене са опредељењем о задуживању општине ради финансирања дефицита текуће ликвидности. Одборници опозиције имали су замерке на одлуку о задуживању општине ради финансирања дефицита у износу до 34,6 милиона динара.

Шеф Одсека за буџет, финансије и локалну пореску администрацију Тибор Домонкош образложио је мањак проузрокован неостваривањем пројектованих прихода на почетку ове године, као и повећаним расходима, од којих се један део односи на преузете неизмирене обавезе из прошле године, а други део због повећања трошкова грејне сезоне код буџетских корисника.

Председник СО Кањижа Милош Кравић је констатовао да је општина принуђена на овај корак, јер јој је неопходна финансијска ињекција за несметано функционисање, те да ће кредит служити за „попуњавање рупа” у каси, али да је обавеза да се у току календарске године кредит врати.

Одборници су усвојили програм пословања Регионалне депоније Суботица за ову годину. Директорка Андреа Кикић најавила је да до краја маја треба да се заврши изградња и опремање комплекса депоније код Бикова, до краја априла ће се завршити изградња трансфер станица, а до краја марта треба да се заврше центри за сакупљање отпада. Она је најавила да тек предстоји утврђивање цене за третман и одлагање отпада, која треба да се усагласи са представницима локалних самоуправа, које су оснивачи Регионалне депоније Суботица. Са изменом програма пословања ће се додатно предвидети трошкови за функционисање система, као и приходи од обављања делатности.

Досадашњем в. д. директора Дома здравља Кањижа Каролини Ђолаи, мандат је продужен за још три месеца. Она је ту дужност обављала претходних пола године, а Управни одбор Дома здравља је након спроведеног јавног конкурса је упутио предлог СО да јој се в.д. мандат продужи до избора новог директора.

Више информација:


Задуживање крпи мањак у каси

IX. Sednica Skupštine opštine Kanjiža




Фото: Чаба Сечеи