У парлогу 2.000 хектара

11.01.2017.
 

Веома слаба била је заинтересованост пољопривредних газдинстава за узимање у закуп државног пољоприврендог земљишта у општини Кањижа, што се потврдило у два круга лицитације. У првом кругу излицитирано је 257 хектара, слично је било и у дургом кругу крајем минуле године, када је у 429 лицитационих јединица понуђено 2.282 хектара, а резултат је био скроман, јер је у закуп узето још свега 260 хектара.
Члан Општинско већа Кањиже за ресор пољопривреде Ервин Хужвар појашњава да је била мала заинтересованост јер се већина парцела налази у катастарским општинама Хоргош и Мартонош, где је земљиште лошијег квалитета, за разлику од атара Орома и Адорјана где су њиве знатно плодније.
Хужвар каже да ће парцеле које нису издате у закуп у другом кругу лицитације, нешто више од 2.000 хектара остати у парлогу. Он додаје да су и иначе ове парцеле углавном већ необрађене, или су у питању пашњаци и ливаде, или су под неким видом заштите као природно добро, па иако је почетна цена закупа ниска, није било заинтересованих.

Више информација:


У парлогу 2.000 хектара

Слаба заинтересованост за државну земљу у другом кругу лицитације