Општина Кањижа прославила празник

26.10.2016.
 

Прослава дана општине Кањижа је почела у среду у подне на брду Чако код Трешњевца, а програми су трајали до суботе. Локална самоуправа од 2001. године на обновљеном спомен обележју открива по један споменик који обележава историјски догађај од значаја за општину Кањижа.
На Дан општине 20. октобра се одржала свечаност, на којој су додељена годишња јавна признања. Добитник признања „Про урбе” са новчаном наградом је економиста у пензији Лајош Леко, а повеље захвалности: наставник физичке културе у пензији Реже Лошонц, мајстор посластичар у пензији Рожа Рожа, Добровољно ватрогасно друштво Ором, Пољопривредно технички средњошколски центар „Беседеш Јожеф” и Српско аматерско културно ументичко друштво „Свети Сава” из Кањиже.
 
У 16. 30 је било полагање венаца на спомен обележје „Ту је почетак Кањиже” на Рибарском тргу најстаријем делу Кањиже, а у 17 сати у галерији „Тихамер Добо” је отворена изложба социо-документаристичке фотографије Винце Лакатоша из 30-тих година прошлог века.
 
У петак у Дому уметности је одржан концерт „Музика Мађара Карпатског басена”, а у недељу свечани програм „Од игре до љубави” поводом 20 година постојања кањишког Фолклорно плесног друштва „Тиса”.

Више информација:


Шест признања за празник Кањиже

Општина Кањижа прославља празник

Прослава Дана општине Кањижа




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер