Европска недеља мобилности

23.09.2016.
  

Разноврсне активности организовала је локална самоуправа општине Кањижа поводом Европске недеље мобилности и Дана без аутомобила, са циљем да се промовише мобилност без аутомобила и здрав начин живота у урбаним срединама.  Акцијама је обухваћено више од 1.000 деце од предшколског до средњошколског узраста и чланова удружења која окупљају љубитеље природе.

Активности су спроведене захваљујући ангажовању просветних радника и већег броја волонтера. Завршна приредба уприличена је на стадиону Фудбалског клуба “Потисје” у Кањижи, где је учеснике поздравио председник кањишке општине Роберт Фејстамер, а затим су представници Полицијске станице Кањижа  децу саветовали како да безбедно учествују у јавном саобраћају, а волонтери Црвеног крста симулирали пружање помоћи приликом саобраћајне незгоде у којој су актери  бициклисти.

После јавног извлачења награда, најсрећнијих 10 учесника Европске недеље мобилности кући су се одвезли бициклима које је даровала  Општина Кањижа, а подељене су и друге вредне награде које су обезбедили спонзори.

Више информација:


Десеторо најсрећијих одвезло се бициклима

Завршна приредба “Европске недеље мобилности“




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер