Megalakult a tartományi migrációs tanács

2015.08.25.
 

A tartományi migrációs tanács, a pénteki alakuló ülése után azt a javaslatát nyújtotta be a tartományi kormányhoz, hogy a költségvetésből 14 millió dinárral támogassa Magyarkanizsát. Nyilas Mihály, a tartományi migrációs tanács elnöke rámutatott, ennek a tanácsnak a megalakulásával a tartományi kormány aktív szerepet vállalat a Vajdaság területén zajló migrációk igazgatásában. A tanácsban a Vajdasági Vöröskereszt, az UNHCR, a Tartományi Árutartalékok Igazgatósága, a Menekülteket Megsegítő Alap, az újvidéki rendőrség, a tartományi menekültügyi biztos és a tartományi titkárságok képviselői is helyet kaptak. A tartományi kormány közleményében kiemelik, hogy a tanács amellett, hogy követni fogja a migrációs állapotokat Vajdaság területén, aktív kapcsolatot tart majd fenn a Szerbiai Menekültügyi Biztossággal és a nemzetközi szervezetekkel.

A pénteki ülésen született meg az a döntés is, hogy a tartományi kormányhoz javaslattal fordulnak, hogy az állandó költségvetési tartalékokból különítsen el Magyarkanizsa önkormányzata számára 13 742 586 dinárt, hogy rendbe tudják hozni a menekültek számára tranzitútvonalat jelentő köztereket, az itt található, megrongálódott infrastruktúrát, illetve egy teljesen felszerelt szanitéckocsit, valamint a Komunalac Közvállalat számára egy munkások szállítására szolgáló kisteherautó vásárolhassanak meg, valamint ebből fedezik majd a tranzitzóna egy havi költségeit is.

 

Bővebben:


http://www.magyarszo.com/hu/2805/kozelet/131908/T%C3%A1mogat%C3%A1s-Magyarkanizs%C3%A1nak.htm

http://www.rtv.rs/hu/politika/megalakult-a-tartom%C3%A1nyi-migr%C3%A1ci%C3%B3s-tan%C3%A1cs-nyilas-mih%C3%A1ly-az-eln%C3%B6k_631234.html