Megkezdődött a vásártér felszerelése

2015.08.06.
 

Felállították az első, 500 személyes sátort a migránsok ideiglenes befogadására a magyarkanizsai vásártéren. Az intézkedés célja, hogy mentesítsék a város központját a naponta odaérkező mintegy 1500 bevándorlótól. A helyzetre kíván megoldást találni a község vezetése azzal, hogy a településen kívül, a vásártéren sátrakban helyezné el a buszokkal folyamatosan érkező migránsokat.

Az eddigi intézkedéseket az önkormányzat finanszírozta, de amint a tartománytól és a köztársaságtól ígért, de mind a mai napig meg nem kapott pénzek megérkeznek, a pihenőtáborban élelmiszer-kereskedést, pénzváltót, wifi elérhetőséget és egészségügyi rendelőt is biztosítanak, hogy ezzel mentesítsék a település központját a migránsoktól.

Magyarkanizsa feláldozta a felújítás alatt álló vásárteret annak érdekében, hogy a migránsokat kitelepítsék a város központjából. Jelenleg egyetlen nagy sátor áll, de hamarosan újabb sátrakat állítanak fel és egy szanitáris konténert is elhelyeznek, a migránsokat szállító autóbuszok pedig a jövőben egyenesen a vásártérre szállítják majd a menekülteket.

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18924/Magyarkanizsa-Kikerulnek-az-illegalis-bevandorlok-a-varoskozpontbol.html

https://www.youtube.com/watch?v=yXN3Ma3TXPg