2 millió 700 ezer dináros községi támogatás a vállalkozóknak

2015.08.05.
 

Tizenkét projekt nyert azon a pályázaton, amelyet Magyarkanizsa egy hónappal ezelőtt hirdetett meg a község mikro-, kis- és középvállalkozásai valamint iparosai számára. A 3 millió dináros keretösszegű pályázatra 24 projektet adtak be a vállalkozók, s ezekre összesen hat és fél millió dinárnyi támogatást kértek. Mivel ezt a pályázati keret nem futotta, a pályázati bizottság most csak 12 projekt támogatását javasolta, amelyeknek így valamivel több mint 2 millió 700 ezer dinár támogatást ítélt oda. A nyertesek egyénenként 84-től 500 ezer dinárig terjedő vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

Sajtótájékoztatón Fejsztámer Róbert, a magyarkanizsai önkormányzat Gazdasági, Pénzügyi és Fejlesztési Főosztályának vezetője elmondta, hogy jobbnak láttak 12 projektet teljes mértékben támogatni, mint az összeset, a kértnél jóval kevesebb összeggel, mert akkor előfordulhatott volna, hogy akár minden projekt csak részben vagy egyáltalán nem valósul meg.

Az önkormányzat a községi költségvetés alakulásától függően ősszel újabb pályázatot jelentet meg, hogy a most nem támogatott pályázóknak újabb esélyt adjon fejlesztési elképzeléseik megvalósítására. A most lezárult pályázat nyertes vállalkozóival a szerződéseket augusztus 10-én kötik meg.

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18923/Magyarkanizsa-2-millio-700-ezer-dinaros-kozsegi-tamogatas-a-vallalkozoknak.html

https://www.youtube.com/watch?v=J75smjlK_7k


2 millió 700 ezer dináros községi támogatás a vállalkozóknak