A vásártérre kerülnek a migránsok

2015.08.03.
 

A magyarkanizsai menekültprobléma miatt tett látogatást július 31-én a városban Aleksandar Vulin munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter, valamint Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke. A látogatás során a politikusok megtekintették a rendőrállomás udvarában felállított konténereket, amelyeket az amerikai Katolikus Segélyszolgálat (Catholic Relief Service) biztosított a városnak három hónapra.

A légkondicionálóval felszerelt alvóhelyiségeket, tusolókat, mosdókat és illemhelyet tartalmazó konténereket a visszatoloncolt migránsok vehetik majd igénybe, emellett a jelenleg üresen álló bírósági épületnek egy részét is igénybe véve ott két fordító és orvos áll a rendelkezésükre. Vulin miniszter szerint, ha biztosítjuk a bevándorlók alapszükségleteit egy helyen, akkor tehermentesítjük a város köztereit és a parkokat a menekültektől.

Az önkormányzat vállára nehezedő terhek csökkentésére Pásztor István ígéretet tett, mint mondta, a nap folyamán arról fognak tárgyalni, hogy a Belgrádból érkező menekültek számára megfelelő helyet találjanak, ahol nem zavarják a község lakosságát.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2784/kozelet/131159/A-v%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9rre-ker%C3%BClnek-a-migr%C3%A1nsok.htm

https://www.youtube.com/watch?v=7dlZ4GyUEJI

http://hetnap.rs/galeria/Pasztor-es-Vulin-Magyarkanizsan-2723.html#galeria-2723-kep-31405


Migránsok: Segíteni, de hogyan és kinek?



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök