Építésügyi információk

2015.05.26.
   

A szerbiai Építésügyi, Közlekedésügyi és Infrastrukturális Minisztérium a Helyi Gazdasági Fejlődés Nemzeti Szövetsége (Naled) és az USAID (az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala) támogatásával elindította egy telefonközpont működését, annak érdekében, hogy magasabb szintre emelje az új tervezés- és építésügyi törvény végrehajtását. A központ létrehozásának célja, hogy információkat biztosítson valamennyi érdekelt fél számára az új tervezési és építési törvény rendelkezéseinek értelmezése és alkalmazása kapcsán.

A telefonközpont száma: 011/40-43-190,  011/40-43-191 és  011/40-43-192.

Az új telefonközpont szolgáltatásai mellett a minisztérium elindított egy honlapot is ( http://gradjevinskedozvole.rs ), ahol megtalálhatók a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok, a törvény egységes szerkezetbe foglalt szövege, a törvényt kiegészítő különböző rendeletek és más – a témához kapcsolódó – dokumentumok.

A minisztérium arra számít, hogy a weboldal és a telefonközpont segítségére lesz a lakosoknak, és alkalmazásuk révén gyorsabban juthatnak információkhoz a törvény alkalmazásával kapcsoltban.