A menekülthelyzetről tartottak egyeztetést Magyarkanizsán

2015.05.18.
 

A magyarkanizsai község területén az elmúlt időszakban drasztikusan megnövekedett a menekültek száma. Emiatt pénteken ülést tartott a község önkormányzata a köztársasági, regionális és helyi illetékes szervekkel. Az ülés kapcsán, Lackó Róbert az önkormányzat képviseletében elmondta, hogy a kialakult helyzet nagy terhet ró a helyi belügyi szervekre, ezért azonnali cselekvésre van szükség.

– A helyi rendőrállomás már nem tudja ellátni teljes mértékben a feladatát, mert az utóbbi időben drasztikusan megnövekedett a menekültek száma. Kihangsúlyozom, hogy ennek az ügynek a megoldása nem az önkormányzat feladata, hanem a köztársaságé. Egyelőre ők is tehetetlenek, hiányoznak bizonyos uniós törvények, viszont a helyzet nem tudja megvárni ezeknek a törvényeknek a meghozatalát, azonnali cselekvésre van szükség.

Arról, hogy pontosan milyen határozatokat hoztak meg, Lackó Róbert elmondta, hogy elsősorban a helybeli belügyi szervek támogatását várják, mind anyagiakban, felszerelésben és munkaerőben is a legfelső szervektől.

– A belügyi szervek mindenkit azonosítanak, tehát ujjlenyomatot vesznek, bejegyzik őket, kísérik, civil rendőrök is vannak, a biztonságunk, a nyugalmunk, erről a részről teljesen rendben van. Mivel egy még nagyobb hullám várható a jövőben Görögország felől, ezért már időben szeretnénk felkészülni erre – mondta Lackó Róbert.

Forrás:


https://www.magyarszo.rs/hu/2707/vajdasag_magyarkanizsa/127235/Hamarosan-%C3%BAjabb-menek%C3%BClthull%C3%A1m-v%C3%A1rhat%C3%B3-G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g-fel%C5%91l.htm

https://www.magyarszo.rs/hu/2710/kozelet/127369/Nem-lesz-menek%C3%BCltt%C3%A1bor-Magyarkanizs%C3%A1n.htm

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18617/-Magyarkanizsanak-nem-kell-befogadokozpont-------.html

https://www.youtube.com/watch?v=s2julCjWfnU

http://www.rtv.rs/hu/t%C3%A1rsadalom/menek%C3%BClthelyzet-magyarkanizs%C3%A1n-nem-zavarnak-de..._603246.html


Górcső alatt a menekültkérdés: Magyarkanizsának nem kell befogadóközpont – Tanácskozás a menekültáradatról