Önkormányzatok a fiatalok foglalkoztatásáért

2015.04.17.
  

2015. április 16-án Belgrádban, ünnepélyes keretek között támogatási szerződés megkötésére került sor az Ifjúsági és Sportminisztérium és Magyarkanizsa község között.

A Fiatalok a fiatalokért projekt keretében 1.350.000 dináros támogatásban részesült a Önkormányzat által átadott pályázat.

Magyarkanizsa község képviseletében Krekuska Róbert, ifjúsággal megbízott tanácstag írta alá a támogatási szerződést.

A támogatott program lebonyolítását Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája fogja végrehajtani. Az aktivitásokban 8 fiatal vehet részt, akiknek 6 hónap áll rendelkezésére, hogy helyi kisvállalkozóknál kitanulják az adott mesterséget. A programban prioritást élveznek az olyan mesterségek, mint amilyen az asztalos, ács, bádogos vagy a kárpitos. Valójában a régi inas iskolához hasonlítható ez a program, melynek célja hogy elősegítse a fiatalok munkavállalását.

Magyarkanizsa község mellett még 34 szerbiai város és község vehet részt az Ifjúsági és Sportminisztérium programjában és valósíthatja meg azon projektjeit, melyek a fiatalok foglalkoztatására, az ifjúsági vállalkozásokra, a fiatalok egészségére és biztonságára, a minőségi szabadidős tevékenységekre, az egészséges életmódra és a fiatalok participációjára vonatkoznak – 41 millió dinár összértékben.

A minisztérium az önkormányzatoknak nyújtott folyamatos támogatás mellett, mellyel a nemzeti ifjúsági stratégia céljait valósítja meg, egyúttal önszerveződésre, társadalmi szerepvállalásra és munkahelykeresésre ösztönzi a fiatalokat – mindezt pedig annak érdekében, hogy fejlessze a fiatalok személyes képességeit és a társadalmi jólétet.

A programról a Községi Ifjúsági Iroda Facebook oldalán kaphatnak bővebb tájékoztatót a fiatalok.


http://www.magyarszo.com/hu/2683/vajdasag_magyarkanizsa/125975/%C3%96nkorm%C3%A1nyzatok-a-fiatalok-munkav%C3%A1llal%C3%A1s%C3%A1%C3%A9rt.htm

https://www.youtube.com/watch?v=KshjZ9NpuUs