Rólad szól! – párbeszéd a fiatalokkal

2015.04.02.
 

A fiatalokkal, ifjúságpolitikával foglalkozó, az ifjúságügyben érintett szervezetek jól tudják, hogy a fiatalok nélkül nem lehet jó ifjúságpolitikát „csinálni”. Ebből az alapvetésből kiindulva Rólad szól! – párbeszéd a fiatalokkal néven konzultáció sorozatot indított a Magyar Kormány, mely során a fiatalok megismerhetik az eddig megtett intézkedéseket, az ezekből fakadó lehetőségeket és elmondhatják véleményüket, javaslataikat, igényeiket a jövő ifjúságpolitikáját érintően.

Most kivételes lehetőség adódik arra, hogy a határon túli fiatalok közvetlenül is alakítói legyenek az őket érintő intézkedéseknek és személyes találkozó alkalmával beszélgethessenek a kormányzati ifjúságpolitika képviselőivel.

A konzultáció-sorozat összesen 23 helyszínen kerül megrendezésre, a melyből 4 alkalommal a határon túl élő fiatalok véleményét is szeretnék becsatornázni az anyaországi döntéshozatali folyamatokba. A program célja, hogy elinduljon egy közös gondolkodás a nemzeti ifjúságpolitikai kérdések kapcsán és ennek érdekében a szervezők elsősorban a 15-35 éves korosztály részvételére számítanak.

A rendezvényre – melynek szervezője Krekuska Róbert, ifjúsággal megbízott tanácstag – Magyarkanizsán (Ifjúsági Otthon, Fő utca 32.) 2015. április 08-án, 16.00 órai kezdettel kerül sor és a tervek szerint vendége Hollik István, az EMMI Ifjúságpolitikáért és Esélyteremtésért Felelős Helyettes Államtitkárságának politikai főtanácsadó lesz.

A konzultáció tervezett programja:

16.00 – 16:10   A házigazda köszöntője

16:10 – 16:20   Beszédet mond az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselője

16:20 – 17:10   A helyszínen összegyűlt fiatalok az őket érintő témákban mobiltelefonos szavazó applikáció segítségével fejthetik ki véleményüket, melynek diagramon ábrázolt összegzése azonnal láthatóvá válik a teremben, és a párbeszéd vezérfonalává alakul. A fiatalok feltehetik kérdéseiket az őket érintő problémákkal kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Önkormányzat képviselőinek.

17:10 – 17:20    Zárás, az esemény moderátora összegzi a napot. 


http://www.magyarszo.com/hu/2671/kozelet/125359/Milyen-gondokkal-k%C3%BCzd-az-ifj%C3%BAs%C3%A1g.htm