Felújították a Velebitről Oromra vezető utat

2014.11.26.
 

Köztársasági forrásokból a Szerbia Utai Közvállalat felújította a velebiti elágazástól Orom irányába húzódó 3 ezer 800 méteres útszakaszt. Az új aszfaltréteggel ellátott, kiszélesített utat november 25-én megtekintette Zoran Stojisavljević, a közvállalat szektorigazgatója.
Az út megtekintésén jelen voltak többek között: Csikós László, a Munkaügyi és Foglalkoztatási Minisztérium államtitkára, Vladimir Ilić, az Észak-bánáti Közigazgatási Körzet vezetője, Nyilas Mihály, tartományi kormányalelnök, az önkormányzat elöljárói dr. Bimbó Mihály polgármester vezetésével, Velebit és Orom Helyi Közösségek elnökei, a Településrendezési Közvállalat igazgatója és a munkálatok kivitelezője, a Vojput részvénytársaság képviselői.
Az október végén megkezdett, mintegy 90 millió dináros beruházást a kivitelező alig több mint három hét alatt befejezte. A felújítás során a korábbi 3 méter széles útszakaszt 5 és fél méterre szélesítették ki. 
A köztársaság igyekszik felújítani minden elhasználódott állami utat, ezért már megkezdte a munkálatokat az új oromi út Oromhegyes felé vezető szakaszán is. 
Nyilas Mihály nem csupán tartományi kormányalelnökként, hanem a beruházást már évekkel ezelőtt kezdeményező magyarkanizsai önkormányzat korábbi vezetőjeként, nem utolsósorban pedig oromi lakosként volt jelen az eseményen. 
Az útszegély rendezése ugyan még tart, de a közlekedés már megindult az új aszfaltburkolaton, amelyre tavasszal még egy koptatóréteg kerül.

Bővebben:


https://www.youtube.com/watch?v=illj7CU3LUY&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q


Cikk az Új Kanizsai Újságban



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök