Magyarkanizsa községbe látogatott Dejan Luković tábornok

2023.12.13.
 

Magyarkanizsa községben tett kedden látogatást Dejan Luković tábornok, a rendőrség szerbiai igazgatójának helyettese. Elsőként a városházán tartott megbeszélést Fejsztámer Róbert polgármesterrel és Nebojša Rakić polgármester-helyettessel, majd terepszemlét tartott Horgoson, a Művelődési Házban állomásozó rendőrségi egységek körében, akiket a migránsok miatt vezényeltek a településre. 
Itt nyilatkozott Nebojša Rakić magyarkanizsai polgármester-helyettes és Dejan Luković tábornok, a rendőrség szerbiai igazgatójának helyettese. 
Nebojša Rakić elmondta, hogy a városházán folytatott megbeszélésen a helyzet stabilizálásáról egyeztettek, ami a migránsok fegyveres összetűzése után vált szükségessé, s amit az államfő és a belügyminiszter rendelt el. Időközben sikerült rendet teremteni a terepen, s fontos, hogy a helyi polgárok is elégedettek, mert újból biztonságban érzik magukat. A csendőrség tagjai már hosszabb ideje vannak jelen a község területén, s mindaddig itt maradnak, amíg arra szükség lesz, emelte ki Nebojša Rakić. 
A csendőrség tagjainak a horgosi művelődési házban sikerült lakhatást biztosítani, ahol megfelelő körülmények között szállásolhatták el őket, s ez a minimum, amit megérdemelnek tekintettel a munkájukra, amit végeznek a nap 24 órájában, mondta a polgármester helyettes, aki az önkormányzat nevében egy köszönőoklevelet adott át a tábornoknak. 
Dejan Luković tábornok megköszönte az elismerést. Elmondta, hogy a rendőri egységek mindenütt bevetésen vannak, ahol azt a helyzet megkövetelte, Horgoson kívül Szabadkától kezdve Vranjeig és Pirotig. Mindaddig ideiglenes állomáshelyeiken maradnak, amíg a helyzetet nem tudják teljesen ellenőrzésük alá vonni. Október 27-étől kezdve, amikor a migránsok fegyveres összetűzése megtörtént, s ami a polgárok aggodalmát kiváltotta, a biztonságiak néhány száz embert bevonva a helyszínen vannak. Rendőrök, csendőrök, s más különleges egységek tagjai is megjelentek Horgoson, beleértve a megfelelő technikát is, hiszen helikopterekkel is kutatták a terepet. Elégedetten nyugtázta a polgármester helyettes szavait, hogy a helyi lakosság már biztonságban érzi magát. Ígéretet tett, hogy addig nem fogják az egységeket visszavonni, amíg a helyzetet tökéletesen nem vonják ellenőrzésük alá. 
Dejan Luković tábornok a nyilatkozata végén nyugodt és békés karácsonyi és újévi ünnepeket kívánt a polgároknak. 

 


Biztonságos a település, de tovább maradnak a rendőri egységek Horgoson

Magyarkanizsa községbe látogatott Dejan Luković tábornok

Csend és rend Horgoson

Dejan Luković tábornok Horgoson járt

Horgoson a polgárok biztonságban érzik magukat




Fotóalbum: Puskás Károly