Tárgyalás a befektetési lehetőségekről

2014.09.16.
  

A Kínával való lehetséges együttműködésről tárgyaltak szeptember 12-én a magyarkanizsai városházán az önkormányzat elöljárói. A kínai kormány megbízottja, Cao Zheng Yin elsősorban Sanszi nevű tartomány Csongrád megyei küldötteként érkezett városunkba a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara meghívására.

A vendéget dr. Bimbó Mihály polgármester, Huzsvár Ervin alpolgármester és Fejsztámer Róbert, az ICR igazgatója fogadta, de a tárgyalásokon részt vett Török György, az iparkamara elnöke is. A látogatás célja elsősorban az ismerkedés, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt, kiemelt hangsúlyt fektetve az idegenforgalmi fejlesztésekre.

Cao Zheng Yin 1996. óta Csongrád Megye hivatalos kínai kormánymegbízottja, aki látogatásakor bemutatta Sanszi tartományt, amely rendkívül erős gazdasággal és iparral rendelkezik, de a turizmusban és a mezőgazdaságban is kiemelkedő eredményeket produkál. Csongrád megyével már évek óta kiváló kapcsolatot ápol mind gazdasági, mind más területeken, és most Észak-Vajdaságban keresik a befektetési lehetőségeket.

A szerbiai üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett a tőke idevonzása is fontos . Vajdaságban, Magyarkanizsán is vannak lehetőségek, amelyek alapot adhatnak a további együttműködésre – nyilatkozta Török György.

A városházán tartott megbeszéléseket a vendégek és a házigazdák a magyarkanizsai Gyógyfürdőben folytatták, ahol dr. Slobodanka Drndaski igazgatónő bemutatta az intézményt, majd a kínai kormánymegbízottal együtt bejárták azt, és ismertették a fürdő tevékenységét, szolgáltatásaikat, az eddigi eredményeket és a fejlesztési terveket.


http://www.magyarszo.com/hu/2461/gazdasag/115802/K%C3%ADnai-kapcsolatok-ki%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9se.htm

https://www.youtube.com/watch?v=ATfByrkzw_s&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q


Cikk az Új Kanizsai Újságban