50 ezer dinár az év első két babájának Magyarkanizsa községben

2023.03.10.
 

50 ezer dináros támogatásban részesültek Magyarkanizsa községben az év elsőszülöttjei. Az újszülötteknél és szüleiknél ma délelőtt Fejsztámer Róbert tett látogatást. A szülők és a gyermekek is számíthatnak a későbbiekben is a családbarát önkormányzat támogatására.
A polgármester első útja Kispiacra vezetett, hiszen idevalósi a község első idei lány babája, Sárkány Zoé, aki január elsején Sárkány Tamás és Anita első gyermekeként született meg. Az anyuka elmondta, hogy a kezdeti nehézségek után már kellően összeszokott a család.
- Igazából ő nyugodt baba, az elején kicsit nehéz volt, mert felcserélte a nappalt és az éjszakát, akkor nappal aludt és éjszaka gyakrabban fent volt, de az is gyorsan kialakult, körülbelül 1-1,5 hónap után, tehát sikerült egy napirendet kialakítani.
A község idei elsőszülött kisfiúja pedig a horgosi Petrović Saša lett, aki január 8-án látta meg a napvilágot. Anyukája Vas Aranka, apukája Petrović Saša negyedik gyermekeként érkezett a családba. Az apuka elmondta, hogy örültek a kisfiú érkezésének.
- Négyen vannak összesen, három lány meg egy fiú. A legidősebb tizennégy, a középső kislány hét éves, van egy három éves lányunk meg ő, a két hónapos fiunk. Szépen alakulnak a napjaink, sokat foglalkozunk velük, egész nap együtt vagyunk.
Magyarkanizsa községben évek óta hagyomány, hogy március elején a polgármester meglátogatja és megajándékozza az idei első újszülötteket. Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy emellett a község jóvoltából a többi újszülött is részesül támogatásban.
- Ezen a programon keresztül kapnak egy egyszeri, 50 ezer dináros támogatást a kisfiú és a kislány szülei. Természetesen minden egyes gyermek, aki a község területén születik, megkapja az egyszeri 20 ezer dináros támogatást és a mellé járó babacsomagot is. Az intézkedések azt szolgálják, hogy a szülőknek már a gyermek érkezésekor érezzenek egy háttértámogatást az önkormányzat és egyáltalán a közösség részéről. Van amikor ez pénzügyi segítség, van amikor szolgáltatásbéli vagy eszközbeli segítség, mindenesetre az önkormányzatnak hosszú távon is az a célja, hogy a gyermek megszületésétől, egészen az idős korig elkísérjük a polgárainkat és megpróbáljunk nekik egy élhető, gondoskodó közösséget teremteni - fogalmazott a polgármester.
Bővebben:

 


50 ezer dinár az elsőszülött babák után Magyarkanizsa községben

Magyarkanizsa: A község idei elsőszülött babáit látogatta meg a polgármester

Babalátogatás Magyarkanizsa községben




Fotó: Puskás Károly