Strandházat avattak Magyarkanizsán

2022.12.10.
 

A Tisza-parti épületet elsősorban Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának munkatársai, önkéntesei és a helyi fiatalok használják. Az elmúlt időszakban egyebek mellett stranddiszkóként és közösségi térként is szolgált a Strandház.


Befejeződtek a munkálatok a magyarkanizsai Strandházon. A fiatalok az elkövetkező időszakban is színes és izgalmas tartalmakkal szeretnék majd megtölteni a megújult épületet.


Ivanović Laura, a Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának koordinátora elmondta: „Egész nyárra leköltöztünk ide, s mindenféle programokat hoztunk, a filmkluboktól kezdve a slam poetryig, zenés esteket szerveztünk, volt stranddiszkónk, tehát nagyon sokoldalú, sokféle programot hozunk ide.”
A beruházást a szerbiai sportminisztériumnál elnyert 2,5 millió dináros támogatásból tudták megvalósítani, amihez a magyarkanizsai önkormányzat 10 százalékos önrésszel járult hozzá.
Bagány Ágnes, ifjúsággal megbízott tanácstag elmondta: „Megújult a tetőszerkezetnek egy része, megújult a külső és a belső szerkezet, új ablakokat és új ajtókat kapott az épület és festésre is sor került, valamint egy kicsit a funkciójában is meg fog változni. Többféle dolog történt itt az épületben az elmúlt években, de mindig be tudott fogadni valamilyen ifjúsági rendezvényt.”


Az ünnepélyes megnyitón, ami egyben az Ifjúsági Iroda évzárója is volt, átadták az év önkéntese díjat, amit Pánity Alexandra érdemelt ki.


Bővebben:

 


Strandházat avattak Magyarkanizsán

A fiatalok gyülekezőhelye Magyarkanizsán