Az ingatlanadó negyedik részlete

2022.11.02.
   

Tájékoztatjuk Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2022-es évi ingatlanadó 4. (negyedik) részletének befizetési határideje 2022. november 15-én jár le.

A befizetésnek az ingatlanadóról szóló végzés (szerb nyelvű változat) alapján kell megtörténnie, melyet a polgárok 2021. decemberében kaptak kézhez.

Értesítünk továbbá minden vagyonadó-kötelezettet, azokat а magánszemélyeket, akik rendelkeznek egységes elektronikus levélfiókkal az E-uprava portálon, hogy a 2022-es évre megállapított adókról szóló végzéseket elektronikus formában kapják meg az elektronikus postaládáikba november első felében.   
A többi magánszemély november és december folyamán kapja meg a végzéseket.
A végzés mellett befizetési útmutatóul szolgáló, kitöltött csekkek (instrukcija na plaćanje) is találhatóak, amelyeken feltüntették az adókötelesek hivatkozási számát (poziv na broj) is.  Az adókötelezettek a mellékelt mintacsekkekre beírhatják az összeget, hogy a végzés alapján az adott negyedévre mennyi adót kell fizetniük.

Kérjük a polgárokat, hogy ellenőrizzék le a tavalyi, 2021-еs és az idei, 2022-es adóvégzéseken feltüntetett összegek közötti különbséget és ezt a különbséget is szíveskedjenek kifizetni.  
A mellékelt mintacsekkeken is be tudják fizetni a vagyonadót – a postán vagy az ügyviteli bankok tolóablakainál, (készpénzzel vagy bankkártyával azzal, hogy a kezelési költséget is kell fizetni), Kincstári Igazgatóság fiókjában (Trezor) illetve a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Szolgáltatói központjának POS terminálján, ahol bankkártyával fizethetnek, kezelési költség megfizetésével). 
Ha a fizetés készpénzzel történik, akkor a fizetési kód (šifra plaćanja) a 153-as.  Ha a fizetés az e-bank rendszeren keresztül történik, akkor a fizetési kód a 253-as.

A Helyi adóigazgatási főosztály a vagyonadó végzéseit a postán keresztül kézbesíti ki. Ha a polgárok a 2022-es végzéseket december közepéig nem kapják kézhez, akkor KÖTELESSÉGÜK JELENTKEZNI A KÖZSÉGI KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJÁBAN (MAGYARKNAIZSA, FŐ TÉR 1 SZ.), A 3-AS ASZTALNÁL, ahol átvehetik a 2022. évre szóló adóvégzést és felvilágosítást kaphatnak a befizetés módjáról. Az adóvégzésekről telefonon is lehet érdeklődni a 024 / 4 875-166-os telefon 239-es mellékén.

Kérjük a polgárokat, hogy a 2023-es év elején ellenőrizzék a vagyonadó aktuális egyenlegét, mert a 2022-es adó előlegét a 2021-as végzések alapján fizették, s 2022-ben bizonyos zónák esetében változások történtek a fizetendő összegek tekintetében.

 

A Helyi adóigazgatási főosztály